2008-07-31

HOW TO SET 1 CENT SMS TO MYMODE GATEWAY NUMBER

HOW TO SET 1 CENT SMS TO MYMODE GATEWAY NUMBER
(Applicable for prepaid customer only)


To activate the Activ5 service, Hotlink customers need to do the following:
1. Call 1312
2. When prompted with instruction, please

Step 1: Press 1
Step 2: Choose a number between 1 -5 to set the Activ5 numbers. Example, Press 1 to key in your first number
Step 3: Press *
Step 4: Key in 012 or 017 phone number of your choice (Key-in gateway number)
Step 5: Press * to confirm the 012 or 017 phone number you have key in.


To activate the Friends and Family™ service, DiGi customers need to do the following:
1. Call centre IVR at 016-221 1800
2. When prompted with instruction, please

Step 1: Press 2 (Go to Friends and Family™ service)
Step 2: Press 1 (To Register New Friends and Family™ Number)
Step 3: Key in New Friends and Family™ Number (Key-in gateway number)
Step 4: Press 1 (To Confirm)


To activate the 8Pax service, Celcom Xpax Prepaid customers need to do the following:

Step 1: Write Message : 8Pax ON send to 28882
Step 2: Write Message : 8Pax ADD (gateway number) send to 28882

2008-07-17

Pantun Prabayar

Hehehe bosan betul hari ni.Tak tau nak buat apa...sehari suntuk melepak kat umah sambil lepak-lepak depan tv+baca majalah Ujang. Baca punya baca, gelak punya gelak jumpa la satu pantun. Pantun prabayar tajuk dia.Macam sonok je nak post kat sini!hehehe....ni kat bawah ni aku dah tolong salin balik...

Gunung tinggi sama didaki,
Lurah dalam sama dituruni,
Kredit sama-sama takde baki,
Duit takde nak buat macam mana ni?

Putih rupanya bunga kecubung,
Anak buaya mati du pantai,
Macam mana kit anak berhubung,
Habis baki kredit aku kau bantai,

Banyak udang,
Banyak garam,
Banyak cantik kau asyik aku call manjang,
Mana la aku tak naik geram!

Tuah ayam nampak di kaki,
Tuah manusia siapa yang tahu,
Kau tahu kredit aku dah tak berbaki,
Suruh call aku balik kau tak mahu!

Hendak terbang tiada bersayap,
Hendak hinggap tiada berkaki,
Ingatkan dah tak kawan sebab senyap,
Rupanya kredit henpon dah tak berbaki.

Ada ubi ada batas,
Ada mesej tak boleh balas,
Ada lori ada bas,
Sori la kredit habis bukannya malas.

2008-07-15

MyPromo:Beli satu dapat satu lagi percuma!

Hai....ha ni ada satu promosi terbaru dari mymode.Beli satu MOL freedom mastercard pada harga RM38 dan dapatkan satu lagi percuma. Tapi tawaran ini hanya untuk ahli mymode sahaja...So sapa yang blom ahli lagi tu cepat2 la daftar yer?klik sini promosi ni start 14julai-14september 2008!apa lagi jom la beli.............
Ni serba sedikit apa yang anda ble dapat dengan beli kad ni dalam masa promosi ni:
1.Yang pastinya dapat satu lagi kad percuma :)
2.Ble topup MyeCash bila2 n dimana juga
3.Dapat 3PV percuma

2008-07-14

Sistem e-reload diselenggara!

15/07/2008

Para Agen yang dihormati, sistem e-reload diselenggarakan buat sementara waktu sehingga diberitahu kelak. Harap maaf di atas sebarang kesulitan yang dihadapi.

Ni ada sikit news dari mymode.So bagi ejen yang tertanya2 kenapa xle topup eload maxis tu harap dah tau la kenapa...xlarat nak menjawab banyak sangat soalan..hehehe

2008-07-11

Hari Yang Malang

Hmm xtau nak post per dah...dah la hari ni begitu malang...Handphone plak hilang.Salah aku jugak sebab tertinggal kat dalam motor masa pegi ATM semalam.Tapi apa la panjang sangat tangan mamat yang amik tepon tu...Tension2!!Skang ni no tepon satu pun dah xda ni.Ok la papehal pun no aku dah p amik balik kat Celcom tadi.Ilang RM5! :D So sapa2 yang ada simpan nombor tepon aku sila2 la letak nama kalau sms aku lepas ni...huhu.Kang ada yang cakap aku saja2 padam no phone korang...

Moral of the story: Jangan tinggalkan handphone anda!sentiasalah bersamanya!hahaha